Menu
Gildia Pióra na Patronite

Déjà vu – optyka

opowiem ci... co na drodze
spłoszona cisza
maleńki pyłek z wiatrem -
czeka drugi brzeg
wykradzione zapłakane o c z y
romantycznych wspomnień
pragnień jedności w dotyku piękna
nie objęte odmienione
zwiewną wstęgą ciszy
nie potrafią spocząć
pośród przegranych
zagubionych znaków
trwaniem do końca przemijania
linią podziału na dłoniach i w sercu

pozostały mi jeszcze oczy
posil się
jeśli musisz
---------------------------
...widziałem na spacerze

https://www.youtube.com/watch?v=GajRJwloroI

29 498 wyświetleń
435 tekstów
5 obserwujących
  • diagonalny

    19 September 2019, 19:46

    :)
    pozdrawiam :)

  • nicola-57

    19 September 2019, 19:33

    Trzy ostatnie wersy powalają... Za. Miłego:)

    od AMA