Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bajka nie tylko dla dzieci!

Opowiem Wam bajkę,
niezwykłą, bo zdarzyła się
na prawdę!
O małej dziewczynce,
w granatowym sweterku
w białe gwiazdki!,
co walczyła z wielkim
potworem!
i go zwyciężyła!
Pytacie się jak to zrobiła?
znała zaklęcie ...
" Mam tę moc!"
i wyśpiewywała je
na cały głos, tak by
wszyscy słyszeli!
-Mówicie, że potwór
ma się jeszcze dobrze
i dalej w pięknym
pałacu mieszka ...! -
a jednak go pokonała,
bo oswoiła swój strach,
dała dzieciom chwilę
radości, dorosłym
nadzieję!
mała dziewczynka
zmierzyła się ze złem!
O niej mówi teraz
Świat!
I niech to zostanie
w naszej pamięci!

18 842 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!