Menu
Gildia Pióra na Patronite

Świstak futrzak mały.

Opowiem Wam bajkę krótką. Bardzo śmieszną i nie nudną.

Rosły sobie dwa kwiatuszki
Miały za przyjaciół muszki
Te skrzydlate tak latały i w słoneczku się wciąż grzały
A kwiatuszki miały humor
Tworząc w lesie niezły rumor
Z rzeki wyjrzał świstak mały
Ze zdziwienia zląkł się cały
Że ze strachu wpadł pod wały
W mig te muszki przyleciały
I świstaka wyciągały
Świstak większy się okazał
I do rączki muszki złapał
Mocno je przytulił
I w tej chwili je polubił
Kiedy wyszli już z tej wody
Poczęstował je czymś dobrym
Posiedzieli pogadali i znów głośno się pośmiali
Przyszedł pożegnania czas
Miło było poznać was
A że świstak futrzak miły
Podziękował ucałował i dla żartów stroił miny
One ładnie się zaśmiały
Do kwiatuszków odleciały

3842 wyświetlenia
56 tekstów
2 obserwujących
  • MarzycielS

    6 April 2015, 21:42

    Oczywiście :)

  • MarzycielS

    6 April 2015, 21:37

    Nie nudzę się :) nikogo nie zmuszam do czytania :)