Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Tout le temps

opowiem ci historię - tę nieopisaną
gdy w niedalekim lasku - pod świętą figurą
wykluwały się pierwsze gwiazdy
i moje serce - jak syn jedyny - Boga Słońca

niebo ze wspomnień - ojczyzna wichrów
od lat karmi mnie ciszą
o tobie
zamiast zapach nieść
kwiatów - co latem w łąkach zakwitły

i które jak róże - królowe ogrodów
przystrajają ołtarze

spokojny znajdując dom
ulepiony z miłości - niczym jaskółcze gniazdo
wiodę spojrzeniem
czy w drzwiach klamkę kto poruszy

bo podczas modlitw nocnych cieni
wciąż czekam na ciebie

jedyna tęsknoto mej duszy

101 618 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • giulietka

    19 January 2021, 10:08

    Lubię takie historie, gdzie
    ona biegnie boso po łące przez niebieski mgły
    z modrą wstążką wspomnień we włosach,
    a on odlicza minuty na niezapominajki dłoniach,
    Połączył ich słońca promień, oparty o drewniany krzyż,
    czy zejdą się kiedyś ich ścieżki
    i czy się przetną spojrzenia
    z których kapały łzy
    na niebieskich błoniach...

    Wybacz te majaczenia, pod takim pięknym wierszem, ale tak mnie zamroczyło od "tylości" błękitu!;)

    od Adnachiel, ryksza, Hares
    • Adnachiel

      19 January 2021, 17:43

      Wybaczam, ale dlatego, że odgadłaś wszystkie sekretne szyfry do furtki od mojego tajemniczego ogrodu. Cała Ty! Bosa jak anioł... :)
      W odpowiedzi zaś na Twoje wątpliwości, zapewniam, że zostaną po nas nie tylko ścieżki w śniegu :))

      Tylość błękitu? :) A już zaczynałem się martwić, że znudziły Cię moje bezbrzeża :))
      Dziękuję i jak zawsze, je te fais un calin :)

  • kati75

    12 January 2021, 18:54

    Cóż napisać ,gdy słów brak...pięknie opowiedziana historia!🙂pozdrowienia Adnachielu😉

    • Adnachiel

      13 January 2021, 12:03

      Dziękuję Kati, że skusiłaś się na ciepłe słowa pod moją pisaniną :))
      Pozdrawiam :)

      od kati75