Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

opowiedz mi niebo
wpadnij wprost kroplą błękitu
niech pieszczotą słońca
kiełkuje w nieznane
podsyć radość oczu
dodaj skrzydeł
a jak ptak przylecę
z każdym oddechem świtu

zburz ład w mojej głowie
i pościeli
w samotności się szamoczę
jak we wnykach sarna
podaruj wiatr za nim chcę
wprost do twoich ramion biec

ugłaskaszcz tęsknotę
opowiedz mi siebie...

Sylwia Pryga

40 726 wyświetleń
285 tekstów
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!