Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dla nikogo... II

Opowiedz mi bajkę
O patosie
O miłości najlepiej
O tamtej parze przy stoliku ze świecą, której jedynym przeznaczeniem jest spalenie
O tamtych oczach
Co nie mogły przestać opuścić źrenic tamtej przeciętnej kobiety
O tych dłoniach z grubymi palcami
Co znają na pamięć struktury nabłonka
"O tam, pamiętam
We wnętrzu dłoni masz bliznę po byciu młodą"

Opowiedz mi bajkę
Ze szczęśliwym zakończeniem
W której znikasz i mówisz:
"Nie ma mnie w tobie
W tobie mnie nie ma
Wyśniłaś mnie sobie
Wskrzesiłaś i zbudowałaś mnie z osób, które nie chcą już istnieć
Ja przecież nawet nie oddycham."

Twoje słowa odbijają się echem w mojej głowie.

11 832 wyświetlenia
154 teksty
31 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!