Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Piekło"

Opadnie na serca nasze
Mrok,
Posępny dzień zamieni się
W proch,
Drogami naszymi poleje się
Krew,
Człowiek popełni ostatni swój
Grzech.

Ogień otuli świat cały
Do snu,
Potrzebny będzie nam
Cud...
I nawet śmierć po raz pierwszy
Zaleje się łzami,
Bowiem ludzie prawdziwe piekło na ziemi
Zgotują sobie sami.

6529 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!