Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kuźnia Kowalskich

Ona z nim jest
ale on ma w twarz
wtopiony smutek
milczy bo ma się śmiać
wywinięty jak szmata
na podwórkowym sznurze

Ta konserwa to bombaż
jednak trzyma się kupy
wystarczy wbić nóż
a brudy wyplują strupy

Można trzaskać drzwiami
i można pościerać podłogi
wypastować buty
i iść na sumę za rączki...

127 832 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 19 May 2019, 19:29

    Mocny tekst.
    Pozdrawiam :)

  • RozaR

    19 May 2019, 05:22

    Bombaż - ? Szto eta takowo .
    A na sumę lub mszę iść należy tak jak ciągnąc ku lepszemu . Też tak jak warto patrzeć w niebo.

  • Naja

    18 May 2019, 22:32

    Wszystko jest kwestią motywacji i samodyscypliny.
    Dodałabym jeszcze, nie bez znaczenia są możliwości.

  • 18 May 2019, 21:20

    hmm

    o turpizm się ociera

    dziś nie moje klimaty,
    ale poezja to jest

    db puenta

    plus