Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obraz z okna (Garncarska)

Ona w baletkach
ćwiczy
słońce bulgocze
słomką w oranżadzie

Jest w tym świecie wesoło
Magda
w posikanych rajtuzach
trzyma bułkę z masłem

Podwórkowe ściany
wytapetowane cegłą czerwoną
milczą odwrócone do pijaków plecami
a oni
rozpracowują pół litra
i grają agresywnie w karty

Kobieta w podomce
bez opamiętania
uderza w dywan
zawieszony na trzepaku...

127 803 wyświetlenia
1426 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!