Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odkryte szczęście

Ona tańczyła w blasku księżyca
On krył się wśród drzew
Ona cieszyła się życiem
On bał się żyć
Ona śpiewała tak by słyszał ją świat
On mówił szeptem by nikt nie poznał jego myśli
Ona uśmiechem obdarowywała wszystkich
On z miną kamienna uczucia krył
Ona wyciągnęła dłoń
On swą skrył
Ona podeszła bliżej
On zaczął swą ucieczkę
Ona podążała za nim
On nie umiał się zatrzymać
Ona upadła
On przystanął
Ona chciała wstać
On bez wahania pomógł jej
Ona spojrzała na niego z uczuciem
On spojrzał na nią w zamyśleniu
Ona wskazała mu niebo
On zachwycił się pięknem nocy
Ona chwyciła jego dłoń
On już nie chciał uciekać
Tańczyli
Ona z swą radością
On z odkrytym szczęściem

1685 wyświetleń
14 tekstów
0 obserwujących
  • Akte

    2 March 2010, 21:43

    Piękny wiersz.

  • 2 March 2010, 19:39

    Tak pięknie opisane. Cóż tu można dodać....chyba wiersz sam mówi za siebie :)

  • Ideka

    2 March 2010, 18:13

    Bardzo mi się podoba. :) niezwykle opisałaś jakąś historię. znakomiie. :)

    dałabym plusa, no ale wiesz..

  • Ideka

    2 March 2010, 17:39

    Bardzo mi się podoba. :) niezwykle opisałaś jakąś historię. znakomiie. :)

    dałabym plusa, no ale wiesz..