Menu
Gildia Pióra na Patronite

ona

ONA
jest odbiciem na sklepieniu niebieskim,
wielkim wyzwaniem optycznej spowiedzi,
apokalipsą dla głupoty.
Nike piękna duszy
jej wyzwaniem ,
płótnem mistrza marzeń,
nimfą malarzy.
Ona niczym
obraz życia - jego mary,
wschód słońca i ostatni promyk.
Oczy to ametyst
w szmaragdach ,blask marzenia.
Rubinowe wyzwanie z onyksu głębią.
Zwilżająca majestat miłości,
smak malin
-jedyne na świecie poczucie boskości,
skraj świata .
Z plastyką uczucia i błogości oglądania,
alabastru błyski i diamentów szlif
Jej twarz to wszystko
co pragnę widzieć przed zamknięciem powiek,
na teraz , na dzisiaj , na zawsze
Ona -
twarz Twa to noc świętego Jana
i majestat gór skalistych ,
z nostalgią wiecznego przeglądania.

13 993 wyświetlenia
168 tekstów
7 obserwujących
  • Maciek Zz

    19 December 2020, 21:47

    Ona klejnotem. Chroń przed wzrokiem i obcych myśli potokiem.