Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 7 February 2020

bez sprzężeń

ona
introwertyk
sześćdziesiąt siedem kilo
przygnębienia

po czekoladzie nawet siedemdziesiąt
zależy od ciężaru
który stawia na barki

kolekcjonuje smutek
jego wielobarwność
trzyma pod powierzchnią

trzeba mocno w niej pogrzebać
by cokolwiek dostrzec

może ci się wydawać
że znasz ją
z jej słabych punktów
rysujesz szlak drogi mlecznej

a ona?

zaczyna się tam
gdzie ty kończysz

szukać.

146 998 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 15 November 2019, 23:54

    Isnieje spore niebezpieczeństwo, że mniej wprawny grabaż z upośledzonym późną porą refleksem mógłby... dostać po pysku od... jej anioła stróża. ;p
    Fajne.
    Dobranoc :))

  • 15 November 2019, 13:18

    😉

  • .Rodia

    15 November 2019, 13:16

    to lepiej tą czekoladkę sobie odpuścić ;D

    mimo że niby poprawne, no ale zależy gdzie się komu odkłada

  • 15 November 2019, 13:13

    171 :p

  • .Rodia

    15 November 2019, 13:00

    a jaki wzrost bo chciałem BMI sprawdzić ;D