Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kilometry.

On tu, ona tam..
Dwa serca, dwie dusze..
Nie mogą się połączyć w jedność.
Ona kocha, tak skrycie, nieprzerwanie.
Ma nadzieję, że w końcu taki dzień nastanie..
Że on zrozumie wszystkie słowa,
wszystkie obietnice, wszystkie nieprzespane noce..
Ona siedzi każdej nocy wpatrzona w niebo,
Pokryte gwiazdami i łzy spływają po policzku..
Wyryta w sercu rana nosi jego imię i piecze..
Woła go, lecz on nie słyszy..
Wiatr kołysze chmurami..
Łzy wysychają, a ona pada na poduszkę i powoli zasypia..
On siedzi, ogląda jej zdjęcia..
Wydaje mu się, że jest szczęśliwa..
Tam, bez niego..
Jednak nie wie, co kryje się pod tym pozornym uśmiechem..
Łzy, ból, rozpacz, tęsknota..
Gdyby kilometry były minutami połączyłyby ich..

73 987 wyświetleń
779 tekstów
22 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!