Menu
Gildia Pióra na Patronite

Król Świata

On symbol potęgi pierwotnej samotnie stoi,
Ten co ideą nieskażoną swój świat wyzwolił,
Sercem dzieli szczęście swe wśród najmniejszych,
Nie szuka i nie żąda niczego ze świata większych,
Bo ciało swe już dawno z uśmiechem pogrzebał,
I tylko duszą pełni wartę na straży boskiego przymierza.

...To pomnik Radagasta wielki niesłychanie,
a czas jego wychwalania wkrótce nastanie...

2061 wyświetleń
60 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!