Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pragnienie

Omijać trzeba miejsca beznadziejne
Ślepy zaułek wówczas złośliwie zaczepia serce
Najlepiej jest się skryć dla bezpieczeństwa
Pod takim niebem, gdzie cisza zadowala
I brak jakichkolwiek oznak prześladowania
Zmierzam więc niezbyt pewnym krokiem
Świadomość teraz przekazuje tysiąc myśli na raz
Przekroczyć muszę granicę
A za nią już pewnie czekasz
Nie umawialiśmy się na nic
Taka jest prawda
Lecz nie przejdę obok tak sobie
Gdy na tobie wzrok się zatrzyma
Chciałbym tylko twojego towarzystwa
Na całe pełne komplikacji życie

52 583 wyświetlenia
396 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!