Menu
Gildia Pióra na Patronite

Żołnierzyki

ołowiane żołnierzyki
na strychu w kartonie
dziecko dorosło
może bawi się w wojnę

ale w tę prawdziwą
w której można zginąć
gdyż bohaterzy
raczej nie przeżyją

matka zapłacze żona
i córka
okryta sztandarem
na którą łzy uronią

bo to jest wojna
ta prawdziwa
gdy ołowiany szwadron
w kartonie
gdzieś na poddaszu

8196 wyświetleń
111 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!