Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kolejny nowy ład

Olejna farba
próbowano zamalować nią
nawet sny

Brąz i zieleń
takie modne
można było się nimi cieszyć
ścierając poręcze
spracowanymi rękami
szorując łokciami lamperie

Później wymyślono
wiele farb
różnokolorowych
teraz świat jest jak tęcza
zakrywająca smutek ubogich...

127 805 wyświetleń
1426 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!