Menu
Gildia Pióra na Patronite

Spalona.

Okroili Cię
z zalet
dziewczynko
ma
moja
swoja
niczyja
bez cienia za sobą.

Okroili
pod
swoje aspiracje
na klęczkach ustawiając
przed domem.

Nożyczkami
papierowe łóżko
wycięte dla ciebie
z łaski
o mała
w piekle
goreje.

Wykroili ze zdjęcia
- szpeciłaś fotografię.

22 533 wyświetlenia
262 teksty
48 obserwujących
  • Nutricia

    2 October 2012, 19:55

    Ogrzała swoją siłą, bo już nie miała nic prócz tego ... Tak m. masz rację .

  • Nutricia

    2 October 2012, 19:51

    'Dziewczynka z zapałkami' .. przemarzła, z braku każdy wie czego. Ale dobra baśń Andersena-taka..dzisiejsza.

  • Zeus

    1 October 2012, 20:40

    Mocne, świetne, piękne.

  • zugimihau

    29 September 2012, 20:26

    skojarzyło się z "dziewczynką z zapałkami". Pamiętam z dzieciństwa taki obrazek z książki..

  • Nutricia

    29 September 2012, 11:11

    Cieszę się, że moje wiersze są żywe, dotykają... Was.

  • luterin

    29 September 2012, 01:29

    Bardzo poruszył mnie Twój wiersz, szczególnie te słowa...

    Okroili
    pod
    swoje aspiracje
    na klęczkach ustawiając
    przed domem.