Menu
Gildia Pióra na Patronite

Prawda.

Określeń jest multum, na takiego jak ja chama
In vino veritas, bo świadomie nie dasz rady
Żeby powiedzieć tą prawdę, patrząc w oczy i nie uciec
Jesteś słaby, bardzo mały i ze strachu blady

Znowu Ci nie wyszło, anonimowa postać
Niestosownych słów na tony nie ważysz nigdy
Ikry brak a na mój widok nie wiesz gdzie się schować
Bo wyglądam niczym ten, co nielubi nie robić krzywdy

Przekłamane słowa płynące z grymaśnych ust
Karły zawsze będą gryzły, małe zazdrosne dziewczynki
Mały a więc niewidoczny trzeba zrobić mały szum
Hołota jak ogień w wodzie, gasną. Już po wszystkim.

43 925 wyświetleń
514 tekstów
20 obserwujących
  • Bruno

    9 May 2014, 19:52

    Prawda.