Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sen Rytmu

Okno uchylone czerń nocy
wplata się w szum kropel.
Przecinając głuchą ciszę.
Sen czeka na poranek
by czuć się potrzebnym.

Zazdrość dnia wyrywa mnie
każąc żyć na nowo
posłusznie wypełniam
narzucony rytm

Czekam aż się obudzę
z niebytu w pragnieniu głodu
a tęsknota pobudzi instynkt
do właściwego rytmu
nadając uśmiech... życia.

52 539 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!