Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Przestrach "

Okno - mój przystanek kończący dzień
Patrzę na cienie drzew
Próbuję zapaść w sen
Tymczasem chyba nad-ludzie...
Siłami swoimi - dotykając ramionami,
Kaleczą paznokciami duszę moją
Potężnymi dłońmi sięgają nieba bram
Dobrze im tam - wystrojeni w blask gwiazd - błyszczą
Dłońmi kalekim, pazurami - bawią się...
Wiatr gra z nimi - Zakłócając ciszę
W tym przerażającym obrazie
Ciebie Mój Miły przez chwilę słyszę
Niby jesteś na wyciągnięcie myśli
Z nadzieją, że mi się dzisiaj przyśnisz
Położę się...z myślą...czy wszystko dobrze zakończy się...?
Boję się niepewności.

Przestrach mój...TY jak Talizman Mój...
Przy mnie stój.
Stań się...
22:12
19.01.2021

281 012 wyświetleń
2724 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!