Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przyjaciółka pisze list ...

Ojej! Jaki smutny, znów
napisałaś wiersz, tyle w
nim żalu, goryczy, łez!
Napisz coś miłego,
ładnego z fantazją ...
Tylko w żadnym razie
nie pisz, że Ziemia jest
opleciona bronią jądrową,
nie pisz też o dziurach
ozonowych, ani o wycinaniu
lasów deszczowych,
o ociepleniu klimatu,
nie pisz !!!
Napisz, że Ziemia
z kosmosu wygląda pięknie,
zachwyca niebieskością kuli
opasanej szalem z gwiazd
Drogi Mlecznej, spiętej
jak klamrą świetlistością
gwiazdy z Mgławicy Piwonii!
Wznieś się na wyżyny
fantazji, a od prawdy niech
będą inni ...
i przyznaj, że z daleka
wszystko wygląda ładniej!

18 853 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących