Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dom

"Ojczyznę kocha się nie dlatego, że wielka, ale dlatego że własna"

lubię wracać tam gdzie
wyrobionym zmęczonymi dłońmi chlebem
wita się każdy dzień
gdzie uśmiech dziecka skleja
rozkruszone serce

dokąd czekasz na mnie
z tym skradzionym ukradkiem
czy grzesznym

bo tam pachnie miłością

jeszcze tylko z(g)asnąć
jeszcze tylko się obudzić

Sylwia Pryga

40 647 wyświetleń
285 tekstów
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!