Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sieroto pospolita

Ojcze prezydencie
Jak tu bez Pana teraz żyć
Nie umiem sam wyżywić rodziny
Jak mój ojciec i dziadek
Pensja z miesiąca na miesiąc
Kurczy się
Bez Pańskich plusów
Jestem na minusie

Ojcze dyrektorze
Tobie oddaje co boskie i co cesarskie
Powierzam ci duszę, rozum i wypłatę

Matko Polsko,
czemu twoje dzieci to sieroty?

103 386 wyświetleń
1203 teksty
141 obserwujących
  • szpiek

    4 August 2020, 17:33

  • onejka

    4 August 2020, 08:06

    Fakt, lubię być bezcenna 😂

    od szpiek
  • szpiek

    4 August 2020, 08:00

    Bo nie dajesz się kupić 😊🤗

  • onejka

    4 August 2020, 07:16

    Hmm myślę, że bycie sierotą nie jest takie złe ( w tym kontekście oczywiście ) Ja ostatnimi laty czuję się tu jak podrzutek. Taki Kopciuszek, do roboty tylko...🤔