Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wyliczanka

o historię nie pytajcie
nie potrzebna jest liderom
byle kasę dużą mieli
naród masa . . . tłum
to mięso
lub jak wolisz dojna krowa
oszołomi się ją składnie
za pysk weźmie
kopa w tyłek
by nie chciała się buntować
polityka dla elity
reszta w cugle
do roboty
nie potrzeba tu hołoty
PO co
damy sobie radę
jak podskoczy
to ją w zadek
bo tu rządzi demokracja
narodowa jest to nacja
konstytucja to papierek
jaka Polska co ty pleciesz
to jest zdrowy
i nasz własny folwark krowi

***
Dział: Polityka
***
Zbigniew Małecki

20 854 wyświetlenia
266 tekstów
1 obserwujący
  • fyrfle

    13 January 2017, 11:44

    Cieszy mnie, że nie jestem sam w prezentowaniu tutaj polityki, cieszy mnie, że żyjesz i uczestniczysz, bo nie da się udawać, że jest się ponad, może nawet obowiązkiem jest być pomiędzy.