Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wnętrze

Ogrodnik począwszy od nasionka
pielęgnuje nowego ogrodu członka,
lecz co jeśli ta roślinka jako pęd
jeszcze mały
spojrzy na inne kwiaty i zwiątpi,
że może stać się takim samym.
Jak woda w ziemię wsiąka
tak żadne nawet i nawozy
nie dopomogą jej pąka,
kwiat skończy marnie
przedwcześnie zżółknięty
gdy przyjdą niespodziewanie nocą mrozy
i w tem tylko ogrodnik poczuje się
dotknięty.
Ahh... kwiat padnięty.

10 906 wyświetleń
92 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!