Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozpłynąć się w dotyku...

Ognik świecy i smużka dymu z kadzidełka
tańczą w rytm muzyki
Dopieszczam kolację wykwintną
nie zapominając o szampanie i truskawkach…
Taki widok zastajesz
gdy wracasz z pracy wieczorem…
Uśmiechasz się nieśmiało, lecz zalotnie
tak jak kiedyś, gdy pierwszy raz
szalone pragnienie złączyło nasze ciała…
Za chwilę znikasz w łazience
pełnej świec i zapachów z olejków…

Czas się dłuży…serce łomocze
jakby swoim rytmem chciało przyspieszyć
odgłos twoich kroków…
Podchodzę do okna, zerkam w niebo zniecierpliwiony…
głaszcząc niespokojnymi palcami szybę…
Nagle czuję twoją dłoń…na mojej dłoni…
tak jakbyś chciała poczuć drgania moich palców…
Odwracam się…
Ty stoisz taka niewinna…z mokrymi włosami…
tak jak najbardziej lubię…

Uwalniam twoje ciało…
z pod bielizny cienkiej jak nić pajęcza…
Ssam twarde sutki…i piersi całuję
nabrzmiałe, pełne, aksamitne…
Palcami przeciągam po kręgosłupie
tak jak najbardziej lubisz…
aż do samych wypukłych, pięknych pośladków…
Pojękujesz raz cicho, raz głośno…
w rytm pieszczot…
Opadasz bezwiednie na moje dłonie…
a ja cię przenoszę i jak piórko
delikatnie na łóżku kładę…

Jednoczymy się ciałami
mocno, zdecydowanie, namiętnie…
Nie panując już nad słowem
i finezją dotyku…
Pragniemy tylko czuć siebie
głęboko…aż do krzyku…
i unieść się wysoko…ponad rozum…rozsądek…
i zagubić się wśród gwiazd…
i rozpłynąć w dotyku…

190 659 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • jacqeline

    26 March 2011, 18:16

    Wspaniałe, genialne , piękne nie potrafię odpowiednio określić.

  • Pytia

    25 March 2011, 22:43

    mmm...przymrużam oczy..i dotyk myśli dotyka
    przez chwilę zaistniałam w Twym pokoju.......wspaniały!!!...z radością czyta się tak wyśmienitą finezję erotyzmu

  • Seneka 18

    25 March 2011, 19:34

    Dziękuję Wam ślicznie za ciepłe i miłe słowa...

  • Sol 8

    25 March 2011, 18:18

    łooo matko co za poemat :):) Gerardzie aż dech zapiera cudowny pozwól , że go zabiorę :):) Pozdrawiam :):)