Menu
Gildia Pióra na Patronite

miłość moja

ogniem bólem wiatrem
rzeczywistością obok wciąż żywy
dotykam twojej twarzy

nieproszone trzymam w dłoni
dwa serca bez arytmii siebie
utopione w myślach - tak kruche

zamiast tego mógłbym wiedzieć
jak nie wzbudzać
płonących kropel deszczu

tam bieguny uciekają głęboko w zmierzch
zderzają w podróży sennym splotem
drżącą ziemią planów Boga
wyszeptując twoje imię

od zawsze
tak mi drogie

29 470 wyświetleń
435 tekstów
5 obserwujących
  • WilceeQ`

    14 August 2019, 11:34

    To tez brzmi jak przypowiesc,
    lubie to dwa.