Menu
Gildia Pióra na Patronite

ANGKOR THOM (Kambodża)

Odzwierciedlenie geniuszu,
Osobowości
Wybitnego choć kontrowersyjnego
Monarchy...
Tajemniczość,
Charakter złożony,
Raz kochał bezprzytomnie,
Raz jej nienawidził...
Co było wprost,
Tym się brzydził...
Kochał piękno,
Liryką oddychał,
Miał muzę na wyłączność
Mało prawdziwą,
Więcej urojoną...
I choć najpiękniejsze świątynie,
Sanktuaria, Piramidy, Pałace
Stworzył,
Nigdy się do końca na świat
NIE OTWORZYŁ
I chociaż bogów i demony
Wzywał,
Odszedł...
Drzajawarmane VIII się nazywał

276 wyświetleń
4 teksty
5 obserwujących
  • 24 October 2013, 15:18

    Czasem działa się na 'zakazie' i to przeraża, ale z czasem minie..
    Ja pływam w snach w powiertrzu, jak w wodzie,
    a w niej czuję się najlepiej .
    Można przegrać z 'zakazem' , ale wygrać miłość.
    ...południową chwilą ... posyłam serdeczności. A.

  • prohibitum amor

    23 October 2013, 22:52

    pozdrawiam A... wieczorową chwilą...
    Zakazana
    ...przed światem chciała się ochronić i jeszcze bardziej zrozumieć....
    lecz w swym 'zakazie' przegrała
    dobranoc...

  • 10 August 2013, 21:12

    Dziękuję Ci 'Zakazana miłości'...jakże wymowny Twój awatar dla niektórych..i..
    specjalnie dla Ciebie -
    Zakazana miłość.. przed światem się chroni..
    nikt jej nie zrozumie..
    nikt też nie zabroni..Pozdrawiam A.

  • prohibitum amor

    3 July 2013, 02:00

    uśmiecham się...
    przepiękne sanktuarium Twojej duszy
    przepiękny atrament zostawiasz
    zdobiąc kartki blask
    :)pozdrawiam

  • 21 February 2013, 21:39

    Dla mnie szok..zapomniałam, że siedząc w ogrodzie pod krzakiem czerwonej Wajgeli to napisałam..
    Ten wiersz ma podtekst, nie tylko wspomnienia z wycieczki...
    Cz trafił tam..... gdzie ... trafić miał...nie wiem...
    Bardzo Ci dziekuję...A.