Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Odwrócił się nagle
żeby ukryć łzy - niech nie patrzy
jego płacz, łagodny i cichy
wychodził z serca
wylewał się jak woda
którą zburzyla tamę
kochał ją, może za bardzo
pragnął za mocno
złamał się jak gałązka
z której odfrunął ptak

Synowi.

15 893 wyświetlenia
96 tekstów
59 obserwujących
  • Malachite

    17 July 2022, 12:20

    Piękne i wzruszające.

    od Malusia_035, Zigi7, IceCherry
  • Malusia_035

    30 June 2022, 18:21

    To jest po prostu przepiękne ,aż ściska Serce ...

    Pozdrawiam Serdecznie :)

    od Grafit, Bromba, Meron
  • anna kowalczyk

    26 June 2022, 22:36

    ...i nie żałuj tych ptaków, które odleciały
    kilka piór
    to jeszcze nie miłość...

    .............

    Tomaszu...

    ...pozdrawiam serdecznie ....

    od Bromba, RedRose, ryksza
    • Bromba

      3 July 2022, 20:06

      Aniu miła. Cóż mi rzec na te piękne słowa? Rzeknę więc : dziękuję.

      I przeproszę, że Twojej poezji, wierszy, myśli - skomentować się nie ważę, bo słów zwyczajnie mi brakuje.
      Pozdrawiam Cię ciepło 🌷.

    • anna kowalczyk

      3 July 2022, 22:05

      ...ależ...:)

      ...aż się zarumieniłam...:)...nie spodziewałam się przeczytać tego co tu...usłyszałam...:)
      zapraszam bez skrępowania, będzie mi miło...;)

      dziękuję więc za serduszka i gwiazdki...:)

      od Bromba, Meron, Wagarowiczka
    • Bromba

      4 July 2022, 10:28

      Kłaniam się Aniu 🌷🌷🌷

  • Meron

    12 June 2022, 09:59

    Łzy - to żaden wstyd. Serce czasem musi, gdy pęka.

    Pomimo przejmującego smutku
    Pozdrówka ciepłe

    od Sunelli, Naja, Giakonika
  • Wagarowiczka

    11 June 2022, 21:43

    Ale pięknie i smutno.

    od Bromba, Kasandra48, Naja
    • Bromba

      3 July 2022, 19:59

      Anitko, dziękuję pięknie za Twoje wzruszenie, i ciepło pozdrawiam.