Menu
Gildia Pióra na Patronite

faryzeusze

odwróceni od Boga
bez wstydu i twarzy
choć na podobieństwo Jego stworzeni

to na posługach belzebuba
"adwokaci" samego diabła

ziajają nienawiścią
upatrują ofiary
by szatanowi w darze złożyć

a przecież wystarczy
pokochać człowieka

33 758 wyświetleń
239 tekstów
82 obserwujących
  • annak

    13 July 2013, 20:47

    piękne Twoje wersy Beatko i bardzo za nie dziękuję :) pozdrawiam ciepło :)

  • Gaia

    13 July 2013, 20:38

    Wszystko co jest, już było
    każdy dzień kołem się toczy
    choć na innych poziomach mocy

    nie wracaj tam gdzie ciemno
    bądź wolna i światłem spójrz w oczy
    tam znajdziesz piękno

    Ta jakoś mi przyszło Aniu po przeczytaniu Twoich wersów
    :)

  • annak

    13 July 2013, 20:31

    Elu, Krysiu dokładnie mocny i niestety prawdziwy...dziękuję za czytanie i również Was pozdrawiam...

  • Innael

    13 July 2013, 13:39

    piękny , prawdziwy wiersz z przekazem. Pozdrawiam ciepło :)

  • annak

    13 July 2013, 10:52

    pajacu czy pacynko nie jest wulgarne, a poczytaj sobie (nawet u ciebie wkleiłam pod przedostatnią myślą) jakie słowa używaliście w smsach zastraszając jedną z użytkowniczek tego portalu, tam pokazaliście swój szacunek do innych, aż wstyd! odważny/na jesteś bo schowany za nickiem i awatarem, ale bohaterstwo...brawo!...rady zostaw dla swoich :) ja za nie dziękuję.

    do marionetki to mi daleko, bo gdybym nią była, byłabym na waszych posługach, a tak nigdy nie było i nie będzie, stąd te wasze ataki.

  • Buksal

    13 July 2013, 10:45

    O :) pacynko, pajacu - powiedziała marionetka. A przecież wystarczy pokochać człowieka, i darzyć szacunkiem, zwłaszcza nieznajomych. Radzę pójść na spacer :) takiego wiersza nikt nie ukradnie, nie trzeba pilnować :)

  • annak

    13 July 2013, 10:39

    ależ ja się nie denerwuję, bo nie ma czym ani kim :) ponadto dla mnie już nie jest rano tylko przedpołudnie, a brzydulą dawno mnie tu zrobiliście, więc nie martw się , bo już bardziej nie zbrzydnę ;p
    a pokaż mi gdzie się odniosłam brzydko? bo ja ci wskażę wasze niecenzuralne słowa jak chcesz.

  • Buksal

    13 July 2013, 10:29

    Niedobrze tak się denerwować w wolną sobotę od rana :) to źle wpływa na metabolizm :) poza tym słyszałem, że kobieta staje się brzydką, kiedy odnosi się brzydko :)

  • annak

    13 July 2013, 10:20

    pisz sobie pacynko buksal co chcesz, nie robicie na mnie wrażenia...wasze pajacowanie każdy tu już poznał tak jak i wasze obłudne lica.

  • Buksal

    13 July 2013, 10:17

    Iście szatańskie nasienia żyją na tej ziemi. Jakie to szczęście, że są takie batmanki jak ty, co ratują świat przed diabelską zagładą :) wiwat :)