Menu
Gildia Pióra na Patronite

[mroczny labirynt]

odwróć się
zobacz słońca wschód
przed tobą mroczny labirynt
więc ostatni raz
poczuj jego promień

zostaw ślad
że byłaś tutaj chwilę
płatki czarnej róży
rozsyp nim zrobisz krok
który poprowadzi cię
w krainę cieni

posłuchaj ptaków
i szumu drzew
poczuj zapach kwiatów
potem idź
dokąd prowadzi cię serce
i obyśmy spotkali się kiedyś
po drugiej stronie
mrocznego labiryntu

159 241 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Nika789

    29 October 2010, 23:19

    czuję tęsknotę w tym wierszu. piękne to. +++