Menu
Gildia Pióra na Patronite

Reżim

Odwiedziłem Cię dziś Wilku
kiedy miałem latek 6
i przyniosłem w worku mięso,
bo nie miałeś Ty co jeść ...

i wracałem śnieżną drogą
poprzez miasto pełne świń,
co jak ludzie żyć nie mogą,
choć wystarczy nimi być ...

i ktoś rzucił w drzewo mięsem
i z gałęzi ciekła krew
i przeszedłem pod gałęźmi
ku odwadze - woli wbrew ...

świni śpiewał ktoś piosenkę,
ale sam też świnią był ...
polizałeś mnie Ty w rękę
i się sen obrócił w pył.

Zainspirowane snem ...

71 035 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!