Menu
Gildia Pióra na Patronite

Drugi brzeg

Odszedłeś tak szybko, tak nagle...
Mój świat zatrzymał się w tym momencie,
zegar na ścianie wciąż pokazuje tą samą godzinę,
książka zaznaczona na 56 stronie leży na łóżku,
kubek z herbatą czeka na stole...
A życie innych tak niewyobrażalnie toczy się dalej,
zupełnie jakby nikt nie dostrzegł,
że własnie zgasło Twoje życie,
że Ty przeszedłeś już na drugi brzeg.
Wszystko przeminęło tak jak sen, jak mgła...
Co miałam najdroższego, w mym sercu się mieści,
śmierć wszystko zabrała, nie wzięła boleści...

13 270 wyświetleń
110 tekstów
47 obserwujących
  • obito

    8 September 2010, 09:52

    Czytałem ten wiersz już kilka razy .
    Pięknie opisałaś śmierć.
    Pozdrawiam serdecznie :)

  • Bezsens

    31 August 2010, 23:58

    Mam pewne postanowienie co do tego wiersza..
    Jest niesamowity..
    Tak daję do myślenia, pozwala się zatrzymać w ciągłym biegu codzienności..

  • topik

    23 April 2010, 20:47

    Pięknie piszesz.

  • honey_007

    15 April 2010, 19:06

    Dziękuję Ci za Twoje słowa, zawsze tak ciepło komentujesz moje wiersze i myśli :))
    Pozdrawiam serdecznie :)