Menu
Gildia Pióra na Patronite

ocean miłosci

odszedłem tam ,jestem tam
lecz wrócę.
Wezmę za sobą
bezmiar szczęścia mego
W duszy twojej utopiony
i oddam po stokroć
gdzieś na dnie miłości
naszej oceanu.
z myślami o tobie przepłynę
najgłębsze głębiny, najzimniejsze prądy
by w sercu twoim ciepło duszy twojej
w moje się przelało, by razem
przez zło największe, świata tego podążać i walczyć
i być nie poddać się nigdy,
aż śmierć, w walce ostatecznej zabierze nam życie,
lecz trwać będziemy, bez tchu, bez twarzy,
lecz w duszach na dnie miłości naszej oceanu,

515 wyświetleń
27 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!