Menu
Gildia Pióra na Patronite

Uczucie

Odsłaniałam zasłony,
wypatrywałam przez okno,
w drzwiach otwartych na oścież stawałam, gdy już nadeszło
mało zmysłów nie postradałam.
Miało być promieniem słońca,
kubkiem rozgrzewającego napoju
dla duszy, okazało się śnieżycą,
śnieg prosto w oczy prószył.
Nic nie widziałam i nie wiedziałam, dziś umysł wciąż leczy się z tego.
Z woli serca nie potępiłam
dla dobra jego i swego.
Powiesiłam dzwoneczek na ganku, staram się nie myśleć sępliwie.
Gdy zadzwoni,
nim otworzę pierw zerknę
dyskretnie, podejrzliwie.

10 898 wyświetleń
92 teksty
2 obserwujących
  • 24 November 2020, 14:09

    Taaaak, lepiej zabarykadować ganek, może nawet... zaminować? ;) :D
    Bardzo ładne.
    Pozdrawiam. :))

  • sprajtka

    24 November 2020, 13:57

    Spodobał mi się fragment z dźwiękiem;)