Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odpowiedziałem Ci siebie
Wśród majestatycznych buków
Wysoko na mchem porośniętej polanie
I zdumiał się wiatr tym wyznaniom.

Byłem z Tobą wysoko ponad uniesienia
W czystym szepcie ponad spojrzenia
DotykałemTwoich ust tysiącem gwiazd
I budził mnie spokój dnia, bo wiedziałem

Że jesteś gdzieś tam i gdy przyjdzie noc
Wrócisz

12 296 wyświetleń
150 tekstów
7 obserwujących
  • 23 March 2017, 09:36

    Żartuję, to oczywiste.
    Moje pisanie z wiosną ma nie wiele wspólnego. Chociaż czasem czuje ją w sercu. Bywają dni gdy pragnę powiedzieć,.... i wówczas naprędce piszę. Pozornie brak w tym logiki, techniki pewnie też. Ale na pewno to jestem ja.

  • 23 March 2017, 09:25

    Hmm, "wiosna, wiosna,
    wiosna ach to Ty" :)))))

  • Cris

    20 March 2017, 22:53

    Ależ gapa ze mnie, już nadrabiam i zabieram wiersz do zeszytu.
    :))

  • 20 March 2017, 22:47

    Zawsze gdy do mnie mówisz jest mi miło ;).

  • Cris

    20 March 2017, 18:03

    Ja zadumałam się- wymowny, ładny.
    Pozdrawiam :)