Menu
Gildia Pióra na Patronite

Puszysta melancholia

odpocznij swoje oczy zamknij
ciepłą dłonią dotknij mej dłoni
na pożegnanie

zapadnie zmrok i gwiazdy na niebie
miłe naszym oczom
spokojnie i cicho zaśnij
niech ten dzień przyszły będzie
kolejną piękną chwilą
i czas
zatopić swoje myśli w puszystej melancholii
pościeli gładkiej
ciepła drugiego ciała

już nadchodzi sen
zabiera nas w krainę
gdzie bajką pisany jest każdy
wschód słońca

to dobra baś
wiara, miłość przezwyciężyła strach

23 998 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • RozaR

    15 April 2015, 23:51

    Ach dziękuję

  • jesienna mgła

    15 April 2015, 23:36

    Spokojnych snów dla Ciebie RozaR :)

  • RozaR

    15 April 2015, 23:30

    Postanowiłem pokrytykować - bo nic nie mogę przeczytać interesującego więc jesteś pierwsza j. mgło.
    To co piszesz to są pierdoły - banały i to ujęte w sposób ułomny - no chyba dla ciebie zrozumiały. Tak jakbyś niewiele miała do powiedzenia.
    Dodać muszę że były wiersze autorkiktóre mi się podobały - ten nie !