Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wolność.

Odnaleźć szczęście spijając krople rosy z zielonkawych liści.
Stąpając bosą stopą po mokrej połoninie traw.
Znaleźć swój kawałek wszechświata w białym kamyku nad rzeką.
Zachwycić się chwilą, sekundą istnienia.

Pozwolić sercu i duszy ulecieć do gwiazd.
Stojąc na skraju lasu o zmierzchu..
Zanurzać się w ciemność, przetkaną liśćmi gwiazd.
Odnaleźć siebie, zagubionego w otchłani świata.

Wolnego człowieka, z sercem z pąków kwiatów.
By móc upleść z dłoni tęczę nadziei.
Owianą wonią wiary i miłości.
Niech świat będzie piękniejszy, o kolejnego człowieka...

6459 wyświetleń
65 tekstów
4 obserwujących
  • Seneka 18

    18 April 2012, 20:52

    Bardzo ładny wiersz i opisy przyrody...