Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wspomnienie

Odnalazłem Cię
Pośród osób mi nieznanych
Zalęknioną, zagubioną i niechcianą

Przez los naznaczoną
Ubraną w znoszony płaszcz zdarzeń
Przez ludzi nieakceptowaną

Dłonie w modlitwie złączone
Usta szepczące cichutko
Słowa niezliczone

Powieki przykryte długimi rzęsami
Ciało wstrząsane dreszczem
Poranione bliznami

2026 wyświetleń
20 tekstów
1 obserwujący
  • Papużka

    19 February 2015, 11:28

    Mam nadzieję, iż jest to bezpowrotne, a rzeczywistość maluje piękny obraz, który co dzień jawi się uśmiechem w twoich oczach. Nie zadaję pytań, tego ci życzę.