Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zamglona rapsodia

Odnalazłam siebie we mgle
i to ona stała się powiernicą
moich wspomnień
lubię jej mleczny posmak
nawilżający moją twarz
pochmurnym niebem
posrebrzone nagie krople
rozpostarte na przydrożnych gałązkach
uwielbiam jej wachlarz rozpiętości
fatamorganą rosy malujący obłok
mizdrzący się perłowym bogactwem bezmiar
szarej niecki odpływającej
w ramiona światła
które się przegląda
w tęczowym odbiciu
budzących się ze snu
promieni słonecznych

25 548 wyświetleń
697 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!