Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szansa

Odnalazł stary list
Był adresowany do niej
Pełno było w nim miłości
Nie myślał o kłamstwie
Chciał życiem swoim z nią się podzielić
Być obecnym pragnął
Gdyby troski ją przygniotły
Tylko teraz oprzytomniał
Nigdy go nie wysłał
Bo czasu brakło
Bo gonił gdzieś za czymś
Zaniedbał to
Teraz czuł jasność
Kochał mocno
Szukał obecnie sposobu
Ponieważ chce odnaleźć drogę
Żeby doręczyć do rąk własnych całą treść
Może się uda?
Przytulił się do nadziei
Może ona do niej go zaprowadzi?

52 583 wyświetlenia
396 tekstów
17 obserwujących
  • kukaczka

    15 May 2021, 21:12

    ..przytulił się do nadziei.. Piękne... i powodzenia🌷.