Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

***

Odłożona na półkę
zapisałam Cię w pamięci
odczytuję każdy gest
jak myśl przewodnią

Zakurzył się grzbiet
twardej oprawy
z gęsiej skórki

Tytuł ze złota
pali jak szkarłatna litera

Leżę jak broszurka
lub ulotka minionej promocji
Czekam, aż ktoś mnie podpali
aby dać trochę ciepła

276 118 wyświetleń
2562 teksty
190 obserwujących