Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zrobić cos na nowo

Odłożę nie przeczytaną do końca książkę
Jak szybko wieje wiatr, pobiegnę w jakąś stronę
Nie wiem jak daleko, może już zawsze będę biegać

Obmyje moje zmęczone od płaczu oczu w letnim strumyku pod dębem i zasnę
Przemieszczę się do świata, gdzie wszystkie barwy są połączone
w jeden kolor
Gdzie chmury spadają tez na dół , gdy im na to pozwolę

Pozwolę moim myślom być bardziej poukładanym,
Będę bardziej wyrozumiała i cierpliwa
Nauczę się na nowo kochać i akceptować siebie a potem
zajmę się światem
Najpierw tym obok mnie, potem resztą
Powoli, ale z dystansem by kubeł zimnej wody
znów na mnie nie spadł.

3716 wyświetleń
43 teksty
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!