Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Odległy czekasz
na progu
chwilowych zmian
udręki
kołaczą w drzwi
twoich żałosnych
nadpalonych czasem
myśli

otwórz
drodze do serca
nadając piętno
niezdobytej

zatrzaśnij na głucho
okowami swoich
rzeczywistych snów

sporządź zamki
trzymające cię
w niewoli
marzeń

a kluczem
niech będą
koszmary

4167 wyświetleń
80 tekstów
10 obserwujących
  • Elizabetta

    12 April 2013, 22:41

    Intrygujący wiersz, podoba mi się:)