Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nieprzystępna

odkąd pamiętam ściskam dłonie
leżę w bezruchu
nie tęsknię

ujawniam siebie
w rozpoznawalnym chłodzie
który w głąb wpada
i nie wie co ze sobą zrobić

więc zakłada szpilki
zapina mankiety
topi zależność

z podmuchem wiosny
znika

pierwsza moja pora
w wyrazach twarzy
odbija się echem

że kiedyś byłam bardziej
teraz tylko jestem

146 995 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 17 December 2012, 18:11

    Wciąż wyrabiam w sobie "styl/manierę". Ten jest bardziej z tych tekstów mniej przystępnych, ale stara się do końca utrzymywać "wątek".

    Dzięki - poprawione, i dzięki choć to nie całkiem majster ;)

  • Papużka

    17 December 2012, 18:04

    ahh sposób w jaki piszesz tak bardzo przypadł mi do gustu... kolejny majstersztyk :)
    ps. popraw sobie literówkę :)