Menu
Gildia Pióra na Patronite

Księżniczka

Odeszli Ci,
którzy kochali bezgranicznie tak
i strzegli uczuć jak rycerze swoich bram.
Kraina snu gdzie krzyżowane są oręże.
Tętniącej duszy przecież nie zwyciężę.
W zamku skryty skarb,
lecz serce tłucze w pierś
jak stado pędzących koni
Czy ktoś kochać jej zabroni ?
choć z miłości życie drwi
Proszę nie zamykaj przed nią drzwi.
Tylko ty masz taką moc by ocalić ją.

Będzie śniła swoją baśń
On księciem a księżniczką ona.
Pocałunek nie pozwoli tej fortunie skonać.
Choć tak mało posiadasz masz tak wiele.
Dla niej jesteś królem
sprawującym pieczę nad jej bólem.
W zapadłych murach
wielkie uczucia,wielkie łzy i czas,
potrafiący budować i zrujnować was.

Więc pamiętaj

Jak Joanna d'arc
walcząca
Będzie dalej śniła swoją baśń
potykając się
o wybory złe
bo któż by mógł
ponownie w wieży zamknąć mnie.

2211 wyświetleń
20 tekstów
0 obserwujących
  • M44G

    7 March 2015, 07:58

    Pięknie.