Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kamień i aksamit.

Odepchnięta
do kąta
skulona
kobieta gorszego gatunku

uwierała go
cóż miał biedny zrobić?

Nie po drodze mu
z dzieckiem za rękę
Zielony dym unosi
jego móżdża
A czas jest tylko JEGO
indywidualnym zapiskiem
i własnością.

Niespodzianki bywają przykre
jeśli się kocha zbyt mocno

'Miała nie poświęcać swojego życia
dziś by nie krwawiła'
pomyślał i
zamknął się z hałasem
w chmurze
słabostek.

22 534 wyświetlenia
262 teksty
48 obserwujących
  • jesienna mgła

    4 October 2012, 13:11

    A i dodam ze zdrowy egoizm jest bardzo dobry ;)

  • jesienna mgła

    4 October 2012, 13:02

    Bardzo mi sie podoba super przekazalas sytuacje gdzie druga osoba ucieka od odpowiedzialnosci zamykajac sie w wlasnym swiecie .... dla takiego "trutnia" wazniejszy jest" zielony dymek" niz wlasne dziecko. Nie boj sie nowe zycie to cod ale zarazm i odpowiedzialnosc pozdrawiam cieplo wiersz pelen przekazu .... a uzaleznienie to problem "trutnia" jak by nie chial to nie lubil by zielonego dymku i wziol by w koncu odpowiedialnosc za zycie swoje i swojego dziecka ;) buziaki slodziaki

  • Nutricia

    4 October 2012, 11:35

    Jakie w tym momencie znaczenie mają słowa : " Jesteś wyjątkowa jak wampir chodzący za dnia." ?

  • awatar

    4 October 2012, 10:41

    Odepchnięta do kąta, skulona
    uwierała go kobieta gorszego gatunku
    Nie po drodze mu z dzieckiem za rękę i własnością.
    'Miała nie poświęcać swojego życia, dziś by nie krwawiła'
    - pomyślał i zamknął się z hałasem w chmurze słabostek.

    to jest dobre, to kupuję
    pozdrawiam

  • 4 October 2012, 10:16

    Odpowiedzialność miarą dojrzałości... niektórzy uciekają przed nią na bagna...
    Piękny wiersz.
    Pozdrawiam. :)

  • Nutricia

    4 October 2012, 10:16

    Kto powiedział,że nie boli? ... nadal..

  • 4 October 2012, 09:58

    dobre
    musiało boleć
    pozdr.

  • Nutricia

    4 October 2012, 09:57

    Uzależnienie od swojego egoizmu, także...