Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Proszę..."

Odejdź...nie pisz, nie dzwoń,
nie przychodź,
nie chcę kolejnego bukietu
róż,
w których kolcach pozostał
dawny...ból.
Nie tłumacz, nie proś
tamten grzech nie wart
żadnych słów...
do lat minionych
nie powrócę...już.

Nadzieją otwieram swoje...
jutro.

Proszę...zapomnij,
moim wybaczeniem
nie wskrzesisz
dawnych chwil.
Pozostanę twoim
marzeniem,
które wczoraj
przeminęło jak wiosna.
Bukietem czerwonych
róż, mimowolnie
opadającymi łzami
na ziemię.

Julka.

54 867 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
  • Julka 10

    20 October 2011, 15:45

    Witku...
    Tak, miłość odwzajemniona jest..piękna :) Czasami jednak lepiej się rozstać, by więcej nie ranić i z życia nie uczynić obustronnej udręki.
    Lepiej żyć w przyjaźni niż .. pływać w... " błocie" :):)
    No i czasami dzięki temu można " coś" napisać, negatywne emocje raczej nie byłby natchnieniem i inspiracją :):)

    Marku....Asiu...
    Miło mi ,że ten wiersz spodobał się Wam, chciaż ja sama nie bradzo go..." czułam" :):):) Może następny będzie lepszy, dwutygodniowa przerwa w pisaniu swoje zrobiła, pustka w blondynkowej ...głowie :):)

    Michale...
    O długoletnich związkach, uczuciach nie zapomina się niegdy, przeszłość zawsze będzie do nas powracać, w różnych formach i na różne sposoby, z czasem jednak nabieramy dystansu i inaczej spoglądamy na to co nas rozdzieliło, na tamten ból, łzy... Ważne aby nie nosić w sobie urazy, żalu a co gorsza jakiej ...nienawiści.
    Przecież jutro też nastanie...nowy dzień, może piękniejszy dla obu stron?

    Kochani jeszcze raz dziękuję za komentarze i życzę Wam tylko cudownych i pięknych chwil :):):) bez konfrontacji w życiu z takim tekstem :):):)

    Julka.

  • zugimihau

    20 October 2011, 11:15

    czasem ciężko nie wracać do przeszłości..ale zapomnieć o krzywdzie też się nie da.

  • Nutka67

    19 October 2011, 08:39

    Podoba mi się, jest taki życiowy.
    Pozdrawiam.

  • 19 October 2011, 07:56

    Piękny, głęboki, wspaniały. :)
    Cudo.

    Pozdrawiam

  • Vedan

    19 October 2011, 07:24

    ..Miłość dwojga ludzi jest cudowna.. gdy kochają w jednej chwili i siebie nawzajem.. Rozstania zawsze bolesne..ale jakie twórcze..;-)