Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Będzie za późno..~~

Odejdzie kiedyś z twoich myśli
Gdy zbraknie miejsca na marzenia
Zostawi pustkę już na zawsze
Być może powie do widzenia

Sobą zajęty nazbyt często
Myślisz wciąż o niej od niechcenia
Tak jest najłatwiej kogoś stracić
Będzie za późno by coś zmieniać

Wszystkie te sprawy najważniejsze
Staną się nagle mało ważne
Zabierze z sobą swoje myśli
Te romantyczne lecz rozważne

Miłość jest siłą lecz wymaga
Uczuć lub czasem kilka słów
Zresetuj pamięć gdy odejdzie
Byś nie miał o niej nawet snów

A chciała przecież tak niewiele
Dostając jednak jeszcze mniej
Limit by walczyć utraciła
Dzisiaj to ty zrozumieć chciej

Sam się przekonasz jak to jest
Gdy na wiadomość czeka ktoś
Lecz ona raczej nie przychodzi
Co czujesz teraz? Smutek ..złość ?

Czeka już na nią inna bajka
Inny scenariusz pisze czas
Jest ktoś kto od niej cię uwolni
Próbując już kolejny raz.

109 500 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • 14 September 2014, 18:35

    Trzeba przez serce spoglądać, otworzyć jego wieka, by nie widzieć jak kto wygląda ale... ile ma w sobie z człowieka... Pięknie napisane.Pozdrawiam.

  • 29 July 2014, 23:52

    Pouczające. Pozdrawiam.

    P.S.Gratuluję dorobku to sześćsetny wiersz na stronie.
    Domyślam się że to nie wszystko co możemy przeczytać.
    Niech wena będzie z Tobą.

  • Naja

    17 July 2014, 21:05

    Podoba mi się bardzo wiersz Agnieszko :-)

    Dokładnie tak jest...

  • Pechowa_

    16 July 2014, 21:31

    Uroczy piękny wiersz ;)
    Ściskam :)

  • onejka

    15 July 2014, 23:04

    Poczułam smutek, gdy przeczytałam Twój wiersz Agnieszko. Ludzie tak często krzywdzą niedopowiedzeniami...
    Pozdrawiam :)

  • 15 July 2014, 20:26

    Piękny wiersz. Bardzo mi bliski:-)